Insolventa – cum functioneaza in practica Eveniment trecut

26 Noiembrie 2013
Hotel Athenee Palace Hilton, Bucuresti

Pret: 310 Lei (+TVA)

Tematica eveniment

Dupa trei ani in care nu au existat modificari legislative majore in ceea ce priveste insolventa, aceasta procedura a intrat din nou in atentia publica odata cu adoptarea unui Cod al Insolventei - act normativ ce reuneste toate reglementarile legale din domeniu. Noul Cod aduce noutati substantiale pentru mediul de afaceri, dar si pentru practicienii in insolventa. Ordonanta, care va intra in vigoare la 25 octombrie, nu ofera timp de pregatire pentru practicieni si urmeaza sa se aplice tuturor procedurilor aflate in  curs de solutionare.

Insolventa continua sa fie o practica frecventa de business in conditiile in care aproximativ 100.000 de firme au intrat in incapacitate de plata in ultimii  5 ani si doar circa 5% dintre acestea s-au reorganizat  pentru a evita falimentul.  Punerea in practica a unui asemenea act normativ, a carui importanta poate fi similara codului civil sau codului fiscal trebuie detaliata datorita implicarii  si efectelor directe in economie.
Seminarul “Insolventa - cum functioneaza in practica” va dezbate noile prevederi legale si implicatiile lor, precum si modul in care noutatile legislative vor schimba practica insolventei.

Evenimentul se adreseaza  avocatilor, juristilor specialistilor in insolventa, oamenilor de business si managerilor din Romania, care vor fi afectati de noile schimbari ale procedurii de aplicare ale Codului Insolventei, care modifica prevederi esentiale precum  perioada  de reorganizarea a unei firme care se reduce de la 3 la 1 an sau plata  datoriilor unei firme aflate in insolventa ce poate  fi  facuta din averea personala.

Seminarul Insolventa - Cum functioneaza in practica  este un eveniment acreditat INPPI.

In plus, seminarul se bucura de prezenta Simonei Milos  Presedinte al Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI) si partener in cadrul SMDA si RVA INSOLVENCY SPECIALISTS SPRL.

Parte din echipa care a elaborat Noul Cod al Insolventei, Simona Milos are o experienta de peste 16 ani ca avocat si 12 ca practician in insolventa, timp in care a fost implicata in peste 300 de dosare in care a obtinut rezultate remarcabile pentru clientii sai. Autor si co-autor a numeroase articole si manuale de profil, este trainer autorizat si totodata, unul dintre cei mai titrati vorbitori la conferintele de specialitate, locale, dar si internationale.

Deasemenea,  Simona este membra a Baroului Bucuresti (din 1998), a International Bar Association, UNPIR și INSOL EUROPE (din 2001).

Tematica:

Actiunile revocatorii in materia insolventei - Sustinuta de Av Andreea Deli, SCA Deli & Asociatii

Principiile constitutionale incalcate de O.G.91/2013 – privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa - Sustinuta de Av. Lorena Stoian, Predoiu Law Firm

Rolul judecatorului sindic in procedurile de insolventa - Av. Elena Davidescu, Davidescu Law Office

Pozitia creditorului majoritar in procedura insolventei – Radu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatura Ionescu si Sava

Lectori

 • image Lorena Stoian

  Predoiu Law Firm

 • image Andreea Deli-Diaconescu

  SCA Deli & Asociatii

 • image Radu C. Ionescu

  Ionescu si Sava SCA

 • image Elena Davidescu

  Davidescu Law Office

 • image Simona Milos

  I.N.P.P.I.

Program

09:00 - 09:30 Welcome Coffee

09:30 - 11:00 Sesiunea I

11:00 - 11:30 Morning Coffee Break

11:30 - 13:30 Sesiunea II

13:30 - 14.00 - Lunch

Locatie

Hotel Athenee Palace Hilton, Bucuresti